Insemn in semn

11 comentarii

Insemn - pe o foaie. pasii tai. [ca sa nu-i uit]
Insemn - pentru tine. o noapte. [in mare]
In semn - ne-am rotit. pana am ametit. [degeaba]


Insemn, insemn, in semn.


Pe o foaie, pentru tine, ne-am rotit.

Pasii tai, o noapte, pana am ametit.

[Ca sa nu-i uit, in mare, degeaba.]

De-a v-ati fara ascuns...

2 comentarii

...credeam ca n-o sa-mi fie dor de tine.

...si pana la urma de ce mi-ar fi?
Caci nici macar nu imi mai pot aminti chipul tau. Si la orice incercare nu imi apare decat zambetul. Tu, Rabbit...
Aveai un zambet al dracului. Buzele, cu colturile ridicate te faceau sa zambesti chiar si atunci cand nu zambeai...

De azi, ma rog sa fii mereu pe trotuarul celalalt si sa nu mai apari ca o naluca de te miri unde, atunci cand sunt dezgolita si cand nu stiu sa ma prefac sau atunci cand nu sunt Alice.

Dar prin ce coincidenta ciudata, ieri in ultima clipa a ultimei zi mi-ai zambit iar? Si nici macar nu era 1:23 noaptea, si nici nu mergeam pe jos ca sa ne luam inghetata si nici nu trageai din tigare, nu aveam nisip in sandale si nici nu ma apucai de mijloc cand treceau unii pe langa noi...

Era 7 fix si mi-ai parut mai inalt decat de obicei...
Si mai ciudat... eu mergeam inainte, iar tu inapoi.

Sa nu-mi mai spui pe nume, Rabbit...

De-a v-ati ascuns

10 comentarii



...stiam ca nu o sa ma mai scoata nimeni de acolo. Stiam ca probabil imbratisarea marii va fi ultima pe care pielea mea o va mai simti vreodata. Iar ceata verde ultimul lucru care imi va mangaia privirea. Doamne, ce ciudat! Caci deschideam ochii si simteam ca am iesit din mine si ca pot sa ma privesc. Si ce frumoasa cadere... cu mainile intinse in sus, asteptand o mana calda sa ma traga, cu rochia dansand in jurul meu si cu parul incalcit.Sigur semanam cu o balerina...

***

-Balerino, ti-ai gresit vocatia!!!
-Vai Rabbit, nu ma mai privi asa!

Alex era Rabbit. Devenise Rabbit de cand a dat peste mine din intamplare si i-am spus ca ma cheama Alice, pentru ca nu aveam chef sa imi dezvalui adevaratul nume. L-am intrebat pe Rabbit intr-o zi daca ii place sa se joace si mi-a spus ca da. De atunci ne-am jucat De-a v-ati ascuns, doar ca numai el punea ochii si numara pana la stele apoi pornea sa ma caute. M-ar fi gasit usor de fiecare data, doar ca ii placea sa ma faca sa cred ca am sa castig. Dar nu castigam nici eu si nici el. Amandoi pierdeam dar eram prea orbi ca sa vedem asta. Si ne bucuram enorm pentru ca pierdeam.

In seara aceea am plecat pe plaja. Eram doar eu cu Rabbit si imi placea ca nu ma tinea de mana. Rabbit tragea dintr-un Malboro rosu iar eu imi mancam ciocolata cu pofta de copil. Si nu imi pasa ca imi intra nisipul in balerini si nici ca batea vantul si a doua zi urma sa racesc, si nici ca imi murdarisem bluza de ciocolata.

Atunci ne-am jucat in cabina salvamarului. Am urcat pe scarile rancede de metal si am stat acolo sus. Era frumos sus si nici nu stiu cat timp a trecut. Atunci Rabbit a inceput sa numere cu cifre de ciocolata si sa ma caute iar eu chicoteam dupa ochii lui. Dupa aceea am pus eu ochii. Dar am trisat... Si l-am vazut cand se ascundea cand sub sanii mei, cand in palme, cand dupa ureche... apoi pe coapse si sub limba. Si ma amuza teribil! Rabbit mi-a spus ca nu joc corect si ca o sa se ascunda de nu am sa-l mai gasesc vreodata. Eu am ras si Rabbit a sarit din cabina galbena pana in mare, adanc in mare.

Am sarit si eu ca o nebuna dupa el ca sa-l gasesc... Dar trisase si el de data asta. El sarise in marea lui, nu in a mea.

***
...ma gandeam atunci la Eliade si la nimicul lui muzical... Voiam sa devin un nimic muzical in apa marii. Nu incercam sa ies la suprafata. Nu dadeam din maini si nici din picioare desi plamanii imi erau goi iar creierul imi statea sa explodeze. Daca as fi iesit stiam ca nu am sa il mai gasesc pe Rabbit vreodata. Asa ca... am plutit catre nicaieri.
Un nimic muzical...doar apa.

De ploaie

6 comentarii

Mi-a plouat aseara chipul
Printre picaturile
Pe care le radeai cu atata pofta.

Si mi-ai speriat cartea
Cu rasul tau isteric
De mi-au fugit cuvintele...
Pe rand.

Eu nu am sa te iert
Decat atunci cand va iesi soarele.
Si ai sa plangi
Ca ti-ai uitat umbrela acasa.