Liar, liar...


Nu-mi place sa descopar ca o persoana ma minte. Nu-mi place sa descopar adevarul, atunci cand nu il caut. Si nu pentru ca m-ar putea rani sau dezamagi, ci pentru ca detest momentul in care trebuie sa ma confrunt cu mincinosul. Cand trebuie sa ii spun ca stiu ca ma minte si sa ii expun argumentele. Mi se pare de-a dreptul jenant sa ii privesc chipul surprins, sa asist la momentele de liniste in care el cauta alte minciuni cu care sa o acopere pe prima. Cand incearca sa ma ameteasca. Cand se balbaie si ezita sau, mai rau, cand ma face sa ma simt vinovata ca am aflat, luand postura de victima.
In situatiile de fata, as vrea sa nu stiu nimic. Prefer sa raman persoana mintita decat sa fiu nevoita sa asist la astfel de momente penibile, din care oricum nu am nimic de castigat...

10 comentarii:

Ada spunea...

De minciuni albe ce parere ai ?

Eu mi-am "mintit" iubitul ca ma duc la piata sa cumpar niste unelte pentru bunicul meu, cand de fapt cumparam capsuni. Ii pregateam o prajitura in cadou de ziua lui.

Uneori, cele negre sunt bune ca sa aline o durere.

Imi pari puternica. Nu oricine este capabil sa urasca din suflet minciuna.

Wanna spunea...

Acestea nu sunt chiar minciuni. Sunt "ambalajul" surprizei. :) Si oricum vor fi dezvaluite pentru a face loc cadoului.
Eu ma refer la cei care mint cu rea intentie, pentru a-si ascunde faptele mai putin placute.

Si da... urasc sa fiu mintita.

Pixel da. spunea...

Eu sunt una din persoanele pentru care minciuna nu exista, dar care totodata minte doar sa-si incerce limitele. N-ar fi totusi plictisitor sa nu minti atunci cand ai nevoie, stiind ca chiar vrei sa faci un lucru si ceva iti sta in cale? Minciunile de alt fel sunt insa dezgustatoare.

vyo spunea...

stateam la rand la un interviu si o tipa care era ultima vorbea la tel si spunea "trebuie sa intru acu...mai e 1 in fata mea si zece in spate". in final nu a mai stat. a renuntat :)) ne-am amuzat cu totii... la unii sa minti e un fel al lor de a fi.

Blair spunea...

minciuna este si ea un mod ..ciudat recunosc ..de autoaparare.

Filotas spunea...

Cred ca o femeie care vorbeste despre minciuna in acest fel ar trebui sa-si puna un disclaimer...minciuna este unul dintre modus vivendi feminine si numai prin contagiune ajunge sa fie practicata si de barbati...ceea ce duce la ceva si mai grav, lasitate...
...asa ca: pentru a femeie actul de a minti trebuie tolerat: pur si simplu nu puteti fara, e ceva natural pentru voi; in schimb pentru barbati mi se pare un act senin de lasitate

Balaurita spunea...

nu suport minciuna, desi se pare ca de multe ori am avut probleme din cauza faptului ca am spus ceea ce gandesc tot timpul

Wanna spunea...

Sa se inteleaga: Minciuna exista, o folosim cu totii, si eu mint, nu neg. Detest doar momentele in care aflu ca am fost mintita.
Filotas: Daca nu ar mai exista femei, barbatii nu ar mai minti? Ma indoiesc sincer...

Anonim spunea...

minciuna desi e la feminin nu e numai a femeilor... barbatul minte senin, si crunt uneori. si de cele mai multe ori o femeie inteligenta isi da seama cand este mintita. si da... in momentele alea ti-e jena de jena lui si sila de lasitatea afisata.

Irra spunea...

negarea e prima faza si in nebunie

Trimiteți un comentariu