Paradox [sau intrebarea de dupa miezul noptii]

In perioada comunista foarte multe carti erau interzise.

Astazi librariile sunt pline cu orice...

Dar cati mai citesc?!

15 comentarii:

29decembrie spunea...

0

Wanna spunea...

1... cu mine. :))

Radu spunea...

pot sa fiu si eu inclus in randul celor care citesc?:))) deci suntem 2 pana la urma:)))

Anonim spunea...

si eu citesc , insa sunt mai multe feluri de a citii, altii citesc cu sufletul , cu mintea ...citesc alti oameni , orase ,intamplari samd. , toti citim intr-un fel sau altul :)

Wanna spunea...

Leonesse: Eu ma refeream strict la carti, la obiectul in sine. Altfel, cunosc si eu indivizi care citesc reviste glossy, ziare de scandal, ingrediente de pe ambalaje, panouri publicitare etc. Dar nu stiu cat de mult te "imbogatesc" intelectual aceste activitati. :D

Anonim spunea...

nici eu nu vorbeam de reviste , si nici despre ziare ... eu citesc carti (obiectul in sine), insa altii prefera sa citeasca alte vieti ale altor oameni, observandu-le...unii "citesc " diferit , conteaza ca citesc , sunt mai multe feluri de a citi , pur si simplu pe unii nu ii poti face sa stea sa citeasca o carte la propriu ,ar fi frumos ce spui tu ... si sunt de acord cu tine citind panouri publicitare nu se imbogatesc intelectual dar pot naste idei sau revelatii... :)

Wanna spunea...

Eh... n-ai inteles.
Ma bucur ca si tu citesti, dar eu, in ceea ce am scris mai sus, m-am referit strict la actiunea de a citi carti. Si nu la "a citi" alti oameni.
Pentru ca nu poti compara un individ care a citit o biblioteca intreaga cu unul care citeste oamenii din metrou. ;) Daca-ntelegi ce vreau sa spun...

Anonim spunea...

Putini.. poate si din faptul ca acum a disparut placerea de a face un lucru ce era interzis... inainte. Pe vremea comunismului a citi era palpitant, o adevarata injectie de adrenalina si nu ma refer la actiunea proprie a cartii, azi in schimb farmecul a disparut. Mi se pare nedrept ca s-a ajuns la un asemenea nivel de... superficialitate..

Wanna spunea...

Asa este, cenusadelumina.
Am devenit superficiali din multe puncte de vedere. :(

Anonim spunea...

eh , am inteles, stai linistita ....:)

Anonim spunea...

nu poti obliga oamenii sa citeasca , daca ei nu simt nevoia ....plus ca vin unii si te "bat " pe toate planurile cu experienta lor de viata! ;)

Wanna spunea...

Imi pare rau, Leonesse, daca tu spui ca "scoala vietii" este mai importanta si bate orice, gandesti total eronat!!! Hai sa aruncam cartile pe foc si sa uitam de educatie si de studii, pt ca, in opinia ta, invatam din "experienta". Hai sa fim seriosi... Ceea ce sustii tu se intampla acum in Romania: primesc posturi cei incapabili cu o pregatire superficiala sau chiar neexistenta, iar cei cu studii care ar trebui sa fie adevaratii specialisti si profesionisti sunt luati in zeflemea si, bineinteles, aleg sa faca cariera peste hotare.
Aici este problema: oamenii nu trebuie sa fie obligati, ci trebuie sa simta, sa o faca din pasiune! Asta face distinctia intre oameni...

Anonim spunea...

Wanna nu am spus asta ...:) ,ai inteles gresit , bineinteles ca educatia si studiile sunt foarte importante , si da e important sa o faci cu pasiune , pentru ca iti place , eu nu sustin ca experienta de viata ar fi mai importanta decat studiul si educatia , in mod normal ar trebui sa se afle in echilibru , ... imi pare rau ca nu ai cunoscut sau poate stii despre ce o sa iti vorbesc...dar sunt oameni care sunt adevarate "bibleoteci ambulante" care au vanturat pamantul si au trait,experimentat experiente deosebite , cunoscut civilizatii despre care noi numai in carti am citit despre ele, eu despre acesti oameni vorbesc , eu am intalnit astfel de oameni care si-au format o cultura si un intelect deosebit experimentand "life" viata cutreierand pamantul ,de astfel de oameni vb. eu , desi trebuie sa recunosc au si citit carti , au si educatie insa poate nu chiar asa multa ca unii dintre noi, nu prea te poti compara cu astfel de oameni oricat de multe carti ai citi si studia daca nu ajungi sa si experimentezi , sa traiesti...sper ca ai inteles ce voiam sa spun .

Wanna spunea...

Acum te-ai facut inteleasa. :)
Asa este, exista si astfel de persoane. Dar cum ai spus si tu, au si ele ceva bagaj cultural si o educatie. :)

Chloe spunea...

Şi eu mă număr printre cei care încă mai citesc,şi sunt foarte mândră de asta!

Trimiteți un comentariu